Leven met angst voor de angst is iets wat ik op jonge leeftijd al vaak heb ervaren. Het begon allemaal met angstzweet, hyperventileren, nervositeit en angst om de controle te verliezen. Doordat ik niet wist waar dit vandaan kwam, nam de angst mij steeds meer over en raakte ik het vertrouwen in mijzelf en in mijn lichaam volledig kwijt.

Mijn eerste paniekaanval overkwam mij op mijn 14e levensjaar. Ik was met mijn ouders en jongere zusje in Italië en ik was bang om flauw te vallen. Deze angst werd zo groot, dat ik in paniek raakte en begon te zweten en te trillen. Daarnaast kreeg ik het benauwd en last van hartkloppingen. Voor mijn gevoel gebeurde dit alles ‘uit het niets’, maar op dat moment wist ik nog niet dat er heel veel onbewuste gedachtenpatronen en conditioneringen aan vooraf zijn gegaan.
Dit leidde bij mij uiteindelijk tot angst- en paniekaanvallen, hypochondrie, dwang(gedachten), straatvrees en allerlei andere angsten.

Perfectionistisch zijn, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, geen ‘nee’ durven zeggen, gevoelig zijn, alles altijd maar ‘goed’ willen doen (pleasen) en onder controle willen houden, zijn een aantal factoren die mij de das om deden.

Ik was zo goed geworden in het trainen en geloven van mijn negatieve gedachten, dat dit mijn leven compleet was gaan beheersen. Bij alles wat ik deed, dacht en wilde gaan doen, kwamen deze neurotische gedachten weer op die mij ervan weerhielden om de dingen te doen die ik graag had willen doen.

Na verschillende therapeuten, zowel binnen het reguliere als het alternatieve circuit, heb ik Wijnand van Dam ontmoet. Door zijn ervaringsdeskundigheid en alle inzichten die hij mij heeft gegeven, kan ik nu zien hoe het werkt en heb ik er mee leren omgaan. Nu gebruik ik mijn ervaringen om anderen te helpen.

Ik help je graag om weer deel uit te maken van de vrijheid die het leven kent.

Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

CONTACT